Jouw-Polypaneel
Jouw-Zonnepaneel biedt totaaloplossingen voor jouw zonne-energie. De ene keer is dat een systeem dat zolang mogelijk op een dak moet blijven renderen, de andere keer is het een zonnepaneelsysteem dat moet zorgen voor een hoge opbrengst en waarvan het niet uitmaakt of de panelen wel zolang meegaan.
Monokristallijne zonnepanelen wekken iets meer stroom op, gaan vermoedelijk langer mee en worden door veel mensen mooier gevonden dan poly-panelen. Daardoor zijn ze echter vaak wel minder goedkoop, wat ten koste gaat van het rendement dat de panelen gedurende hun levensduur opleveren. Daarom is in sommige gevallen het aanschaffen van een zonnepaneelsysteem met polykristallijne zonnepanelen (poly’s) de beste optie.
Lagere prijs door productieproces
Die zijn door hun prijs populair, want zij bieden met rendementen van 12 tot 16 procent aantrekkelijke mogelijkheden om je geïnvesteerde geld snel terug te verdienen. Met name als er voldoende ruimte op een dak beschikbaar is om een aantal zonnepanelen meer te plaatsen dan dat bij het gebruik van mono-zonnepanelen het geval zou zijn, raden wij weleens aan om te kiezen voor de ‘optie-poly’.
Zonnepanelen worden onder andere gemaakt van staven silicium die in kleine stukjes gesneden worden. Het verschil met monokristallijne zonnepanelen, is dat poly’s bestaan uit zonnecellen die meerdere kristallen -van wisselende omvang- bevatten. Bij fabricage van polykristallijne cellen wordt silicium gesmolten (bij 1500 ̊C.), waarbij na afkoeling kristallen ontstaan die kriskras door elkaar liggen. Daarvan worden dan hele dunne plakjes gemaakt, die later in zonnepanelen worden toegepast.
Omdat er rendementsverlies optreedt op plaatsen waar de kristallen elkaar overlappen, is de gemiddelde opbrengst van poly-kristallijn zonnepanelen iets lager. Het productieproces is echter relatief eenvoudig en goedkoper dan de productie van mono-panelen, wat de prijs van de zonnepanelen ten goede komt.
Cel met meerdere kristallen
Op celniveau ziet een polypaneel er anders uit dan een monopaneel. Dat komt doordat er meerdere grove kristallen in één zonnecel te vinden zijn, waardoor een soort ‘gebroken spiegel’ (in verschillende kleuren blauw) ontstaat. Veel mensen vinden dat minder mooi op hun dak dan de optisch strakkere monokristallijne panelen, die in praktisch elke kleur beschikbaar zijn en dus niet bijna alleen in blauwtinten.
Overigens levert het plaatsen van poly’s in je zonnesysteem ook iets (extra) schittering op, wat vervelend kan zijn voor de omgeving waarin het zonnepanelensysteem geplaatst is. Een polykristallijn zonnepaneel is dan ook niet altijd geschikt om in een woonwijk op je dak te plaatsen. Voor bijvoorbeeld grote platte daken kan een poly zonnepaneel wel een prima oplossing zijn, aangezien je buren dan geen last hebben van de flikkering die poly-panelen soms veroorzaken.
Bijzonder geschikt voor zakelijke oplossingen
Zeker zakelijk gezien is het soms wèl aantrekkelijk om te kiezen voor goedkope zonnepanelen met een korte(re) levensduur en die dan -op tijd- te vervangen voor nieuwe. Vaak kom je dan bij polykristallijn uit, omdat deze nou eenmaal makkelijker en sneller te produceren zijn. Door de lage(re) aanschafprijs is het zeer goed mogelijk om een hoog -of zelf hoger- rendement te behalen met poly-panelen.
Door zakelijk in zonnepanelen te investeren en te profiteren van de grote belastingvoordelen die er op dit moment zijn voor duurzame maatregelen, verdienen de panelen zichzelf bijna altijd binnen vijf jaar terug. Jouw onderneming profiteert daarna nog jaren van ‘zelf’ opgewekte zonne-energie. Aangezien onze zonnepanelen een gemiddelde levensduur hebben van meer dan 25 jaar, bespaar je zo ruim 20 jaar aan stroomkosten.
Als je polykristallijne zonnepanelen wilt gebruiken voor je zakelijke toepassing, dan kunnen wij je helpen aan de juiste oplossing. Laat je adviseren door een van onze specialisten.
Beperkingen polykristallijn t.o.v. monokristallijn
Nadeel is dat de echt goedkope polykristallijne zonnepanelen, met de mindere kwaliteit die daaraan verbonden is, vaak op korte termijn al kleine problemen vertonen. Die op wat langere termijn ook nog eens steeds erger worden. Dat zien wij sterk terug bij de poly-zonnepanelensystemen die in het verleden verspreid over heel Nederland geplaatst zijn. Delaminatie en micro-cracks komen bij praktisch al die poly-panelensystemen voor; soms zelfs in zo’n erge mate, dat het beter is om de zonnepanelen per direct te vervangen.
Als dat je niet weerhoudt van het kiezen voor de goedkoopste zonne-energieoplossing en je bijvoorbeeld gaat voor een vijf jaar rendabel zonnepaneel, kun je geluk hebben en na die periode toch nog voor lange tijd een goed werkend paneelsysteem hebben. Wij zien echter wel terug, dat de levensduur van dergelijke zonnepanelen duidelijk beperkter is dan die van de standaard zonnepanelen die wij aan consumenten aanbieden.
Bij veel goedkope(re) panelen komt dus delaminatie voor. Dat is het van elkaar loskomen van de verschillende laagjes binnen een zonnepaneel – te herkennen aan de ‘bubbels’ die op sommige zonnepanelen te zien zijn. Daarnaast ontstaan bij de productie van goedkopere types zonnepanelen micro-cracks (kleine barstjes), die zorgen voor hogere temperaturen binnen de zonnecellen. Dat gaat ten koste van de levensduur van de panelen.
Heel af en toe blijkt een dergelijk paneel toch echt de beste oplossing voor een specifieke klantwens. Dan leveren wij zulke zonnepanelen uiteraard wel, maar wij nemen die optie niet automatisch mee in ons offerteproces. Als tijdens ons contact blijkt dat het gewenst en/of verstandig is om ze wel aan te bieden, dan zie je dat terug in je offerte.
Ook onze poly-zonnepanelen zijn van Tier1-kwaliteit
Producenten van de zonnepanelensystemen die wij wèl standaard leveren, zijn praktisch allemaal Tier1 en garanderen een minimale opbrengst van 80% ten opzichte van het eerste rendement van hun panelen – voor maar liefst 25 jaar. Dat betekent dat nog minimaal 80 procent van de stroom die op de leveringsdag opgewekt wordt, na 25 jaar nog steeds door elk paneel geleverd wordt.
Levert een paneel binnen de fabrieksgarantietermijn minder dan die 80%, maar is het paneel niet kapot, dan helpen wij je om ervoor te zorgen dat deze kosteloos vervangen wordt door de producent van je zonnepaneel.
Omdat Tier1-zonnepaneelbedrijven aan strenge eisen moeten voldoen, weet je wat je in (of op) huis haalt. Deze organisaties hebben allen een langdurige reputatie opgebouwd in de solar industrie (ook: minimaal 5 jaar succesvol producten ontwikkeld èn uitgebracht), grootschalige afdelingen die zich bezighouden met research en innovatie en er mogen geen (grote) problemen zijn ontstaan door of met de zonnepanelen die betreffende organisaties op de markt hebben gebracht. Daardoor wordt de kans op aankoop van zonnepanelen die mindere prestaties leveren of een (te) korte(re) levensduur hebben, kleiner.
Door onze apparatuur en bekabeling bij Tier1-organisaties in te kopen, ben jij altijd verzekerd van topkwaliteit. Wij geven je het beste advies voor je veilige, gecertificeerde en aantrekkelijk geprijsde zonnepanelen. Doe mee; maak ons land duurzamer en versterk je koopkracht door te besparen op je energierekening.
Afwijken van standaard assortiment is mogelijk
Sinds kort leveren wij ook polykristallijne zonnepanelen die niet afkomstig zijn van Tier1-producenten. Het gaat dan om panelen die een goed rendement ten opzichte van je investering opleveren en afkomstig zijn van merken met een Europees kantoor, bij voorkeur in Nederland zelf. Wij kiezen dan wel altijd voor een zonnepaneelsysteem dat op volledig verantwoorde wijze samengesteld is en bestaat uit 100% veilige producten, met zonnepanelen die een levensduurgarantie hebben van minimaal 10 jaar.
Andere voorwaarde is, dat alle door de fabrikant geproduceerde panelen vooraf alle mogelijke keuringen (met vlag en wimpel) hebben doorstaan. Wij nemen tenslotte geen enkel risico bij het plaatsen van een zonnepanelen-systeem, laat staan op andermans dak. Zo blijven wij ook voor poly-kristallijne panelen jouw betrouwbare partner bij je zoektocht naar de beste zonnepanelen die in Nederland verkrijgbaar zijn.
Staverenstraat 13
7418 CJ Deventer
Klantenservice T: 0850-470920
Bespaaradvies T: 0850-470921
Administratie T: 0850-470922
Prijsopgave NL T: 0850-470950
Voorwaarden
Algemene voorwaarden
Privacyverklaring
Kvk nr.: 82371199
Btw nr.: NL003189425B70
Bank nr.: NL30 RABO 0352 2791 68
Informatie: service@jouw-zonnepanelen.nl